ToolBox -

Dette er den sunde varriant af de ellers velkendte kanelsnegle!

Ca. 20 stk.

Ingredienser:
DEJ
1/4 l. mælk
25 g gær
50 g blødt smør
2 tsk sukker
1 tsk groft salt
100 g grahamsmel
325 g hvedemel

FYLD
250 g kogte gulerødder
40 g blødt smør
3 spsk honning
2 spsk hvedemel
2 tsk kanel
evt 2 tsk fint revet appelsinskal

Fremgangsmåde:
Lun mælken og rør gæren ud heri. Bland de øvrige ingredienser (hold lidt af melet tilbage).
Slå dejen godt sammen til den er blank og smidig.
Stil den tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Hak gulerødder, smør, honning, mel, kanel og appelsinskal sammen i en foodprocessor/minihakker til blandingen er jævn.

Ælt dejen godt igennem og tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen til en aflag plade (ca. 25 x 48 cm), og smør fyldet herpå.
Rul dejen sammen på den lange led som til en roulade, og skær den i 24 stykker.
Sæt sneglene på plader med bagepapir, bøj den yderste dejende ind under sneglen.
Tryk sneglene lidt flade og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time.
Pensel sneglene med æg og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 18 min.

Pynt sneglene med glasur når de er kolde.

Kilde: Karolines køkken.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...