ToolBox -

En dejlig smagsvariant af den gode gamle dessert-klassiker.

3 dl. fløde
3 dl. sødmælk
1 vaniljestang + kerner
1 æg
3 æggeblommer
75 g sukker
alm. sukker eller rørsukker til flambering
1 dl baileys

Tilberedningtid: ½ time + 45 min. bagetid + 3 timers afkøling

Varm sødmælk, fløde og vanilje-stang + kerner i en gryde over svag varme. Pisk æg, æggeblommer og sukker i en skål til det er lyst. Brug ikke elpisker, da det skaber for meget skum og bruléen vil “falde sammen”. Hvis der bruges elpisker skal hele blandingen alternativt sigtes inden den kommes på skåle. Tilsæt fløde-blandingen og bailyes under konstant omrøring. Fordel i 8 skåle eller efter eget ønske til serveringsstørrelse. Lav gerne en “ekstra” test skål, som kan prøvesmages, hvis man er i tvivl om, hvorvidt bruléen er færdigbagt.

Placer skålene i en bradepande og fyld kogende vand i til der er vand halvt op af skålene.  Bag i 45 min. ved 160 grader eller indtil bruléen virker fast. Afkøl i 3 timer, gerne i køleskab.

Før servering: drys med sukker eller rørsukker og flambér.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...