ToolBox -

Ingredienser:
4 spsk. solsikkekerner
4 spsk. sesamfrø
3 spsk. hørfrø
2 dl vand
75 g smør/margarine
3 tsk. salt
1 tsk. sukker
5 dl. sødmælk
50 g gær
150 g groftrevne gulerødder
150 g durummel
ca. 800 g hvede mel

Fremgangsmåde:
Kom Vandet i en gryde, og kod kernerne i 2 min.
Kom smør, salt, sukker og mælk i, og tag gryden af varmen. Blandingen skal kun være håndvarm.
Hæld væsken i en skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt gulerødder og begge slags mel.
Rør dejen i 5 min til den er glat og lind.
Drys mel over og dæk skålen til med plastfilm.
Hæver 30 min.
Slå dejen sammen på et melet bord og del den i 2 kugler, der hviler et kort stykke tid.
Form 2 brød eller 24 boller.
Hæv igen 30 min.
Rids dejen, pensel med mæl og drys med sesamfrø.
Bag på nederste rille ved 220 gr. i 35-45 min (brød) 25 – 30 min (boller).
Afkøl ude af formen på en rist med viskestykke over den første time.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...