ToolBox -

Kæmpe portion – fordi det ikke kan betale sig at lave mindre;)

Kødsauce:
2 kg hakket oksekød
8 mellem størrelse løg
1 hel hvidløgs-klase (15 stykker eller deromkring)
15 gulerødder, revet groft
2 bundter bladselleri, revet groft
3 kartoner (ca 1 kg) tomatsauce (passata)
10 blommetomater, finthakkede
½ fl. rødvin
1,5 l vand

Bechamelsauce:
50 g smør
1 liter mælk
1/4 l piskefløde
6 spsk mel
350 g ost: 150 g parmesan og 200 g mozarella (kuglerne i poser)
Salt, peber og muskat

Svits løg, brun kød og kom alt det andet i. Hvis al væsken ikke kan være i gryden, hælder man bare på løbende.
Lad det simre (start gerne om formiddagen og tag det af varmen, når det skal serveres om aftenen).

Smelt smørret og rør mel i. Varm mælken  indtil den næsten koger og hæld den i. Rør rundt til det er blandet godt sammen – tilsæt fløde, salt, peber og muskat. Varm igen. Tag gryden af varmen og put osten i  – rør indtil den er smeltet.

Lægges sammen med først kødsauce, derefter lasagneplader, kødsauce, bechamelsauce, lasagneplader, kødsauce, bechamelsauce – og derefter evt. flere lag plader og kødsauce. Slut med bechamelsauce og revet ost.

Bages ca. 35 min. v. 175 grader

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...